Plezalna šola

ZA KOGA?

Šola športnega plezanja je namenjena vsem, ki želijo osvojiti osnove varnega plezanja v urejenih naravnih plezališčih in na umetnih stenah. Preko teoretičnih predavanj, praktičnih vaj ter plezanja se boste naučili veščin, ki so potrebna za varno samostojno plezanje. Šola je namenjena tudi tistim, ki že imajo nekaj plezalne kilometrine in bi radi nadgradili svoja znanja ter izkušnje.

KDAJ?

Nadaljujemo kmalu.

Do takrat pa vabljeni na mesečno Snurf Friko – plezalno pokušino, kjer se lahko pod budnim očesom usposobljenega inštruktorja preizkusiš na umetni plezalni steni v Ljubljani. Plezalno opremo lahko posodimo mi! Več informacij na info@supersnurf.si

KJE?

Teoretična predavanja in praktične vaje na umetnih plezalnih stenah bodo v Ljubljani (z okolico), plezanje v naravnih plezališčih pa po Sloveniji, Italiji (okolica Trsta) ali na Hrvaškem (Istra).

KAJ?

Teoretični del:

* zgodovina in začetki športnega plezanja, oprema, vozli in vrvna tehnika, osnove treninga in športne prehrane, poškodbe (preventiva) in prva pomoč, varstvo narave in etični kodeks športnih plezalcev.

Praktični del:

* celotna vrvna tehnika (vozli, navezovanje, dvojno preverjanje, komunikacija, varovanje v vodstvu in od zgoraj, prevezovanje, spust po vrvi), varno plezanje in tehnike plezanja, ogrevanje in raztezne vaje, treningi in vaje na umetni steni, plezanje v naravnih plezališčih.


Ob koncu šole športnega plezanja sledi izpit. Po uspešno opravljenem izpitu boste postali pripravniki športnega plezanja.

KAKO?

Šola športnega plezanja obsega pet teoretičnih predavanj, pet praktičnih vaj na umetnih stenah ter pet celodnevnih izletov v plezališča, opravljanje zaključnega izpita, Supersnurfov zaključni piknik in možnost samostojnega plezanja na umetni steni v Supersnurf terminu. V ceno niso všteti stroški prevoza, prenočevanje in prehrana, vstopnine za umetne stene ter izposoja opreme (možnost najema). 

INFORMACIJE?

Šolo športnega plezanja organizira društvo Supersnurf. Vodil jo bo Miha Habjan, gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA, s pomočniki. Za več informacij pošljite mail na info@supersnurf.si.