Serija Pumpaj Slovenija 2021 se je zaključila v Ljubljani

5. novembra, 2021

Zagorje ob Savi, Laško, Škofja Loka, Apače … Ljubljana! Prenovljena serija Pumpaj Slovenija, državni pokal v disciplini pumptrack, ki ga po pumptrackih spremlja še program za mlade Grbine so fine, je prispela do konca.

Snurfovci smo zavihali rokave in organizirali pumptrack dirko v Fužinah v Ljubljani. To je bila zadnja postojanka letošnje serije Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom Grbine so fine.

Kar 75 tekmovalk in tekmovalcev se je prišlo pomeriti na KoloPark Nove Fužine v Ljubljani, največji pumptrack poligon v državi. Kljub temu, da je nad Ljubljano večino dne sedela megla, medtem ko se je večji del Slovenije kopal v soncu.

Kar nori časi

Rekreativci oziroma “normalni” uporabniki bodo razumeli, da pumptrack po zunanji liniji v solidnem tempu prevoziš v nekako 20 sekund. Seveda lahko traja tudi bistveno dlje … No, pumptrack bojevniki so že v soboto ta čas pomaknili povsem blizu kar neverjetnim petnajstim sekundam. V nedeljo v soncu ter ob boljšem oprijemu pa jih je nekaj to mejo tudi prebilo. A to je že druga zgodba iz poročila z državnega prvenstva: Z rekordnimi časi na državnem prvenstvu v pumptracku

Tokrat so se zbrali tekmovalci iz 14 različnih klubov, Supersnurfovci pa smo kar dvakrat stali na stopničkah:

Čestitke!!!
Dirka Pumpaj Slovenija je bila hkrati tudi zadnja v letošnjem B4X pokalu.

Pri Foksiju, Filipu in Mateju

Razpoloženje je bilo kljub nižjim temperaturam dobro že v soboto. Lisjaček Foksi je bil odlično razpoložen, v Foksijevo kolesarsko šolo so prišle tri skupine uka željnih mladih kolesark in kolesarjev, na katere sta znanje prenašala ambasador programa Grbine so fine Filip Flisar in učitelj Kolesarske zveze Slovenije Matej Žan.

Dobrodelno

V dobrodelnem delu sporeda z imenom En krog za razvoj pa so udeleženci s hitrim kroženjem po pumptracku ter s skakanjem v višino (Matej Žan je preskočil 110 cm!) zbrali 661 evrov. Namenjeni bodo izvedbi tečaja kolesarjenja na pumptracku za otroke iz socialno ogroženih družin, skupaj z brezplačno uporabo BMX koles, ki jih posodi Bičikleto.

Gostitelj finalne prireditve smo bili tokrat mi in ob tem se iskreno zahvaljujemo nosilcu projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine Kolesarski zvezi Slovenije in partnerju Olimpijskemu komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez, ki so s svojimi pokrovitelji omogočili izvedbo celotne serije.
Posebna zahvala pa tudi Mestni občini Ljubljana ter našim sponzorjem WD 40 Slovenija, B-23, Extreme Vital, Sinter, Bičikleto, Masaže Sebastijan Heric in Dema Bike s pomočjo katerih smo dogodek lahko izpeljali in nagradili tekmovalce.