V Soboto, 30.10.2021, v Ljubljani Finale Serije Pumpaj Slovenija!

25. oktobra, 2021

V soboto 30. oktobra v Ljubljani, na največjem pumptracku v Sloveniji, v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije, Olimpijskim komitejem Slovenije – Zvezo športnih društev in Mestno Občino Ljubljana gostimo zadnjo dirko prenovljenega državnega pokala Pumpaj Slovenija v disciplini pumptrack!

Filip Flisar na pumptracku Nove Fužine (Foto Jure Gasparič)

Čaka nas največji grbinasti poligon v Sloveniji, Kolopark Nove Fužine poleg OŠ Fužine na Rusjanovem trgu. Nedavno je bil star tri leta, graditelji Alliance ASE so ga postavili na 2000 kvadratnih metrih in ima 700 kvadratnih metrov vozne površine oziroma 200 metrov dolgo progo.

Lani je gostil prvo državno prvenstvo v tej novi uradni disciplini Mednarodne kolesarske zveze, pa tudi letošnje bo in sicer dan za prireditvijo Pumpaj Slovenija, v nedeljo, 31. oktobra.

Pravi pumptrack vikend na Fužinah!

V soboto se tekmovalci še zadnjič letos borijo za točke serije Pumpaj Slovenija. Poleg bo seveda tudi brezplačen spremljevalni program Grbine so fine s Foksijevimi kolesarskimi izzivi, Foksijevo pumptrack kolesarsko šolo za najmlajše in dobrodelno akcijo En krog za razvoj s kroženjem po pumptracku in skakanjem v višino. Kar pomeni, da pridejo ambasador Filip Flisar, učitelji Kolesarske zveze Sloveniji in edini, ki mu ni treba nositi čelade, ker mu nobena ni prav – lisjaček Foksi.

In še spored:

Grbine so fine (spremljevalni program)

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija

V soboto lahko pumpamo, treniramo, tekmujemo in se zabavamo prav vsi! 

V nedeljo, 31.oktobra, pa je na sporedu še državno prvenstvo, ki ga prirejajo naši prijatelji s KD Rajd. Tam se zabava združi z resnostjo, saj se bodo licencirani tekmovalci in tekmovalke potegovali za drugi naslov državnega prvaka v tej mladi kolesarski disciplini. 

Se vidimo na Fužinah!

Podrobnosti tukaj.

Za udeležbo na prireditvi je treba izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

Izvedbo dogodka omogočajo nosilec projekta Kolesarska Zveza Slovenije in partner Olimpijski komite Slovenija – Združenjem športnih zvez s svojimi pokrovitelji in pokrovitelj državnega pokala Pumpaj Slovenija Alliance ASE, pokrovitelj dobrodelnega programa En krog za razvoj Bičikleto, medijski partner MTB.si. Podirajo nas tudi Mestna Občina Ljubljana in naši sponzorji, ki so prispevali nagrade, ki bodo razveselile tekmovalce WD-40, b-23, Funn, Braking, Extreme Vital, Sinter, Bičikleto, Dema Bikes, Koala Mount in Masaže Sebastijan Heric.