KDAJ: 02.05.2018 ob 10:00

ZBOR: Manjše parkirišče ob asfaltni cesti za Pohograjsko graščino ob »Vozarnici«. Dobimo se ob 09:15, povratek predvidoma okoli 14:00 ure.

KRATEK OPIS: S parkirišča pred trgovskim centrom Mercator v Cerknici (560m) se bomo med hišami vzpeli proti gozdu, kjer bomo po utrjeni makadamski poti kolesarili v smeri vasi Grahovo. Malo prometna cesta se skozi listnat gozd zložno dviguje proti vrhu Slivnice (1114m). Malo pred vrhom si lahko ogledamo tudi ostanke starejše cerkvice sv. Miklavža iz konca 15 stoletja. Na vrhu nas čaka čudovit razgled na bližnje Cerkniško jezero in širše proti Snežniku in Nanosu ter Polhograjcem na zahodu. V Domu na Slivnici si privoščimo okusne »coprniški« zavitek. Sledi enostaven spust v smeri prihoda.

DOLŽINA: 20 km VIŠINSKA RAZLIKA: cca. 600 vm

TEŽAVNOST: lahka tura (vzpon V2, spust S2) PODLAGA: asfalt, makadam

OPREMA:

- tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem

- čelada, rokavice, očala, rezervna majica ter anorak za primer dežja

- hrana in pijača iz nahrbtnika

- rezervna zračnica, tlačilka, orodje, komplet za krpanje zračnic, osebna prva pomoč

- osebni dokument

Število mest je zaradi varnosti omejeno. Prijave in informacije na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali prek mobitela na 041990058.

 

Udeležba na Snurf Furi je brezplačna, saj jo sofinancira Mestna občina Ljubljana

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

 

  • Extremevital
  • Giro
  • Bell Helmets
  • VO2Sport
  • Vigor Move and Live
  • Air N Shox

Zadnji tviti

Loading tweets...